Ostrzeżenie
  • JFolder::pliki: Ścieżka nie jest folderem. Ścieżka: /home/kur365/domains/kurier365.pl/public_html/images/20140.
  • Nie powiodło się załadowanie pliku XML.
Uwaga
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/20140
updated 2:50 PM CEST, Oct 19, 2018
Na żywo:
A+ A A-

Narty w słońcu Ischgl, dobra kuchnia i fantastyczne imprezy

  • Napisane przez http://www.austria.info/pl
  • Dział: Austria
Wyróżniony Robbie Williams w Ischgl http://www.austria.info Robbie Williams w Ischgl

Narty w słońcu i imprezowy maraton: atrakcyjne pakiety i spektakularne wydarzenia, jakie Ischgl ma w planie na kwiecień, skutecznie przekonują miłośników nart i kąpieli słonecznych do trochę innego białego szaleństwa wiosną. Z ważnym karnetem narciarskim wstęp na wszystkie koncerty Top of the Mountain będzie wolny.

Kiedy słońce już późnym przedpołudniem zamienia stoki w pokryte firnem trasy marzeń, ruch w Ischgl na terenie narciarskim Silvretta Arena ponownie się ożywia. Narty w słońcu w Ischgl to nie tylko doskonałe warunki do jazdy, wspaniałe pokryte firnem stoki, słoneczne tarasy, après ski w najlepszym wydaniu i sportowe emocje, ale przede wszystkim wielkie święto dobrej kuchni i świetny nastrój podczas wielkich imprez.
Sama tylko scena Top of the Mountain w kwietniu i w maju aż trzy razy stanie się miejscem niezapomnianych wydarzeń. W wielkanocny poniedziałek, 5 kwietnia, w wielkanocnym koncercie Top of the Mountain zadebiutują Jan Delay i Disco No. 1. Zaledwie 6 dni później, 11 kwietnia 2015 r., w Ischgl odbędzie się pierwszy show niemieckiego „Idola", czyli „Deutschland sucht den Superstar" (DSDS), z udziałem 10 finalistów bieżącej serii. Na zakończenie sezonu narciarskiego fani i urlopowicze mogą znowu liczyć na wyjątkowy koncert z udziałem zagranicznych gwiazd, który rozgrzeje publiczność i roztopi śnieg na Idalp.
Doskonały nastrój na stokach i poza nimi oraz wyborne smaki w dolinie to doskonałe połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających. Już jesienią Ischgl zostało uznane przez przewodnik kulinarny „A la Carte" za kulinarną mekkę Alp, a to w związku z tym, że dwóch kucharzy z Ischgl: Martin Sieberer (Paznauner Stube – hotel Trofana Royal) i Benjamin Parth (Stüva – hotel YSCLA) awansowało do kategorii 5-gwiazdkowej. Gault Millau, najbardziej wpływowy w Austrii przewodnik po restauracjach, również nie szczędził pochwał. W wydaniu na rok 2015 przyznał Ischgl w sumie dziewięć czapek kucharskich, którymi odznaczył cztery lokale.
Wszystkim z Was, którzy cierpią na brak czasu, ale chcieliby „posmakować" tej niepowtarzalnej oferty, podpowiadamy, że w kwietniu możecie skorzystać z atrakcyjnych ofert krótkich urlopów. Na przykład: 2 noclegi z niepełnym wyżywieniem i skipassem na 2 dni można zarezerwować już od 214 euro za osobę w pokoju 2-osobowym. Na sensacyjne ceny pakietów mogą liczyć także urlopowicze, którzy zdecydują się na cały tydzień wiosennych atrakcji w Ischgl.

{gallery}20140{/gallery}

Wydarzenia wiosny
05.04.2015 Top of the Mountain Easter Concert z udziałem Jana Delaya
09 – 11.04.2015 World Rookie Finals – Snowboard Slopestyle
11. 04.2015 DSDS – pierwszy program na żywo
12 – 13.04.2015 Puchar Świata Kucharzy
15 – 16.04.2015 7. Narciarskie MŚ Gastronomów
18.04.2015 Silvretta Trophy
24 – 25.04.2015 5. Ischgl Heroes Challenge
26.04.2015 Międzynarodowe Wiosenne Święto Śniegu w Samnaun / Alp Trida
02.05.2015 Finałowy koncert Top of the Mountain
Więcej na: http://www.austria.info/pl./

Warszawa

Polityka Prywatności

W celu realizacji obowiązku informacyjnego, zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. poniżej przekazujemy „klauzulę informacyjną” z prośbą o zapoznanie się.


Polityka prywatności i przetwarzania danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Impresja Studio Promocji z siedzibą w Warszawie, przy ulicy Drewnianej 5 lok. 3,. Poniżej znajdziesz wszelkie niezbędne informacje dotyczące przetwarzania Twoich danych osobowych w związku z realizacją usługi informacyjnej.

2. Dane osobowe przetwarzane są w celu w celu świadczenia usług informacyjnych oraz w celach marketingowych. Podstawą prawną jest art. 6 ust. 1 lit a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE - „RODO”).

3. Dane będą przetwarzane w celach marketingowych do momentu wycofania przez Ciebie zgody na takie przetwarzanie.

W zakresie usług Impresja Studio PR Twoje dane będą przetwarzane przez okres, w którym usługi te będą świadczone oraz, w uzasadnionych wypadkach, po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji odpowiednich celów.

4. Po zakończeniu przetwarzania danych osobowych w pierwotnym celu, dane będą, w uzasadnionych wypadkach, przetwarzane po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji odpowiednich celów.

5. Podanie danych jest dobrowolne

6. Twoje dane osobowe nie będą przekazywane.

7. Jako administrator Twoich danych, zapewniamy Ci prawo dostępu do Twoich danych, możesz je również sprostować, żądać ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz także skorzystać z uprawnienia do złożenia wobec Administratora sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych oraz prawa do przenoszenia danych do innego administratora danych. W przypadku wyrażenia dobrowolnej zgody, przysługuje Ci prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie co nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Informujemy także, że przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorującego przestrzeganie przepisów ochrony danych osobowych.

8. Na niniejszej witrynie znajdują się wtyczki społecznościowe serwisu Facebook: „Lubię to”, które są powiązane z serwisem Facebook. Pod naszym artykułami umieszczany jest kod odwołujący się do serwisu Facebook. Używając przycisku „Lubię to”, użytkownik loguje się do serwisu Facebook, w którym obowiązują zasady ochrony prywatności określone przez serwis Facebook.

9. Ta strona zbiera w sposób automatyczny informacje zawarte w plikach cookies i wykorzystuje je w celach statystycznych oraz do usprawnienia funkcjonowania serwisu. Pliki Cookiem są też zbierane przez Google Analytics. Pliki cookies są plikami tekstowymi, które przechowywane są w komputerze użytkownika serwisu.

Wykorzystujemy dwa rodzaje plików cookies – tymczasowe i stałe. Pliki tymczasowe przechowywane są do momentu opuszczenia przez Ciebie naszej strony (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w Twoim komputerze do czasu ich usunięcia lub przez czas wynikający z ich ustawień.

W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików cookies lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje możesz sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików cookies w komputerze. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki
       

10. Przedstawicielem Administratora jest Tomasz Brzozowski Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.