Mamy nadzieję, że zainspirują one Państwa do własnych kulinarnych eksperymentów – i zachęcą do wizyty w kinie. W dzisiejszej, trzeciej odsłonie przedstawiamy:
HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
jogurt
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
łyżeczka wody różanej
Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).
Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.
Posypujemy kardamonem.
Latem polecamy z kostkami lodu.
Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl: http://www.glodzik.pl
Link do przepisu: http://www.glodzik.pl/2014/01/hinduskie-mango-lassi.html#.Uu9gobT_k8x
„Smak curry" w kinach od 14 lutego.