{jumi [*4]}Akcję, organizowaną cyklicznie od kilku lat, zainicjowało specjalne spotkanie, degustacja w warszawskich ogrodach restauracji „Endorfina" przy ul. Foksal.
W wydarzeniu wzięli udział m.in. przedstawicieli życia kulturalnego stolicy oraz mediów m.in. obecni byli satyrycy Jan Pietrzak, Marcin Wolski, Ryszard Makowski oraz aktor Zbigniew Buczkowski. Kluczem spotkania był specjalny pokaz przygotowany przez braci Kuroniów – „Szkoła gotowania", podczas którego serwowali oni gościom: pierś z kurczaka, z ryżem i pieczarkami, w czerwonym winie, rzecz jasna pochodzącym z nowej oferty Biedronki. Dopełnieniem wieczoru była muzyka rodem z francuskich uliczek lat 30.
Oferta specjalna w sklepach Biedronki potrwa do 4 października. Przygotowana na ten cel specjalna publikacja, dostępna wyłącznie na stoisku alkoholowym sklepu, przedstawia najciekawsze regiony Francji, takie jak m.in. Alzacja, Bordeaux czy Dolina Loary, zestawione z opisem produktów i francuskich potraw, które można przygotować na bazie składników dostępnych w Biedronce.
Podobne akcje mają długą tradycję w sklepach Biedronki. To wyjątkowa okazja, aby w atrakcyjnych cenach nabyć przysmaki pochodzące z południa kontynentu, m.in. z Włoch, Hiszpanii czy właśnie Francji.
{jumi [*9]}