W menu znajdą m.in. millefoglie z łososiem, gorgonzolą i świeżym mango, małże Św. Jakuba z sosem z rukoli oraz pierś kaczki z karmelizowanym koprem włoskim i pieczonymi figami.
Będzie to pierwsze z cyklu kameralnych kulinarnych spotkań, które co dwa tygodnie będą się odbywały w kuchni Stadionu Narodowego. Ich uczestnicy (maksymalnie 18 osób) otrzymają produkty niezbędne do przygotowania wykwintnego menu pod okiem doświadczonych kucharzy, którzy przekażą im swoją unikalną wiedzę. Finałem spotkania będzie wspólna degustacja przy elegancko nakrytych stołach i lampce dobrego wina. Wszyscy uczestnicy wspólnego gotowania będą mogli wziąć udział w specjalnej bezpłatnej wycieczce po Stadionie Narodowym.
Kolejne wspólne gotowanie na Stadionie Narodowym odbędzie się 09.03.2013 r., a jego tytuł to: „Pasta i basta". W menu znajdą się m.in. tortellini z pieczoną kaczką na sosie imbirowo-pomarańczowym, tagliatelle barwione kałamarnicą z krewetkami i sosem ostrygowym oraz orecchiette w kremowym sosie truflowym z suszonymi pomidorami.
Udział we wspólnym gotowaniu kosztuje 220 zł od osoby.
Rezerwacja: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub 22 728 808 128.
{jumi [*8]}