Na stoiskach piętrzą się też sterty suszonych pomidorów, oliwa z oliwek extra virgine oraz oliwy smakowe m.in. pikantne i z ziołami, pieczywa, makarony i pasty, przetwory – pesto, anchois, sardele i in., rozmaite zioła i przyprawy, wreszcie słodycze - ciastka i marcepany.
Kiermasz regionalnych włoskich produktów żywnościowych gusto&buon gusto czynny jest na warszawskim Placu Konstytucji do 1 maja w godzinach 9-20.
{gallery}20809{/gallery}
Ceny włoskie więc tanio nie jest, ale jest pysznie a sprzedawcy chętnie częstują tymi smakołykami potencjalnych klientów.
Warszawski kiermasz włoskich produktów spożywczych zorganizowały: Włosko-Polska Izba Przemysłowo-Handlowa w Warszawie oraz Targi Włoskich Produktów Regionalnych, a promuje go włoska restauracja La Strada z warszawskiego Żoliborza.
Koordynatorem, współorganizatorem od strony polskiej oraz PR jest Anna Kłossowska (dziennikarka i ekspert ds. włoskich, autorka przewodnika National Geographic "Włochy jakich nie znacie).